Atelier pentru miniArtiști – Marioneta – Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși

Atelier pentru miniArtiști – Marioneta – Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși


Gazdă:


Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania

Organizator:

Data și ora:

Despre

Sala Studio
Atelier pentru miniArtiști – Marioneta – Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși
Coordonator Alexandra Stoica
durata: 60 min.
preț bilet: 14 lei

Spectacolele de teatru cu păpuși îi fascinează atât pe cei mici, cât și pe cei mari, prin tehnicile complexe folosite. Ca în fiecare an, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor este sărbătorită în data de 21 martie, iar atelierul propus de Alexandra Stoica va pune în valoare o parte dintre aceste tehnici. Realizând o marionetă, mânuită cu ajutorul ațelor, copiii vor putea să își exerseze dexteritatea, dar și imaginația în crearea acestui personaj.

Marioneta va fi realizată cu ajutorul unor cartoane colorate, bețe subțiri de lemn, ață multicoloră, dar va fi completat și personalizat de fiecare copil. Hârtie, culori, pietricele sau sclipici, mânuite cu ajutorul unor sfori colorate, pentru a forma o marionetă specială. Cu imaginația fără limite, vor fi create povești interesante care ajută la dezvoltarea creativității celor mici.

***
„Atelierul pentru miniArtiști” coordonat de Alexandra Stoica este cel mai nou atelier de creație din seria celor organizate de Teatrul Gong și vine în completarea acestui program esențial pentru o frumoasă dezvoltare a copiilor cu  vârsta sub 10 ani. Alexandra, pictor și grafician cu experiență, le va povesti celor mici despre diversele tehnici folosite în artele plastice și va adăuga la partea practică și informații utile despre personalități interesante din acest domeniu atât de complex.