Atelierul de Creat Povești – Carte pentru poveștile tale


Data și ora:
Gazdă:

Strada Alexandru Odobescu 4, Sibiu 550195, Romania
Organizator:

Despre

Pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani
Sala Studio

Atelierul de Creat Povești –  Carte pentru poveștile tale
Coordonator Diana Ribana
 
durata: 60 min.
 
Ne plac poveștile și basmele, ne plac și povestirile despre trecut, dar și cele noi, pe scurt, ne place să citim, iar luna aprilie începe cu o sărbătoare a cititului - Ziua Internațională a Cărții pentru Copii. Aceasta este celebrată anual, începând cu 1967, în data de 2 aprile și încurajează lectura în rândul celor mai tineri cititori. Data nu a fost aleasă la întâmplare, aceasta reprezintă data nașterii renumitului autor danez Hans Christian Andersen, care a scris, cu drag, pentru copii (Degețica, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii și multe altele).
Pentru a crea mai multe povestiri, îi așteptăm pe cei mici la Atelierul Carte pentru poveștile tale. Hârtie cartonată, decupaj, lipici, legat și înnodat, pentru a realiza propria carte ce va cuprinde câte o pagină pentru fiecare aventură a acestui an.
 
***
În cadrul „Atelierul de Creat Povești” – cu Diana Ribana acordăm atenție educației estetice și stimulării multilaterale a copiilor. Ne propunem să formăm și să dezvoltăm spiritul de observație, atenția, imaginația creatoare, interesul și plăcerea de a colora, de a picta, de a modela și aranja după cerințele frumosului, și de a povesti. Prin contactul direct cu materialele și ustensilele folosite, atelierele de creație oferă copiilor o imagine mai clară a ceea ce se poate realiza în lumea teatrală şi reprezintă un bun prilej de a înţelege provocările acestei arte. Discuțiile și poveștile care au loc pe baza a ceea ce creăm împreună sunt prilej pentru dezvoltarea limbajului, a fanteziei și a creativității.