Harta lui ELIAN

spectacol recomandat celor cu vârsta peste 10 ani
HARTA LUI ELIAN
Concept text: Angela IOAN și Nicoleta LEFTER; Regia: Nicoleta LEFTER; Scenografia: Oana MICU; Graphic designer: George Roșu; Muzica: Ștefan BAGHIU; Noise: Paul BONDANE; În distribuție: Mircea CORCOVEANU, Gabriel MUNCUȘ, Barbara CRIȘAN, Oana BRÂNZAN. 
 
durata: 50 min. 
preț bilet flexibil: 12 lei
 
*** 
În spectacolul „Harta lui Elian” se dezvăluie un univers unde cuvintele nu sunt doar cuvinte, ci enigme care trebuie descifrate, iar eroul nostru, Elian, este un dislexic în cea mai pură esență, discalculic, disgrafic, la o privire mai atentă și disortografic, un distot și distoate.

Povestea lui este mult mai complexă, el se luptă să înțeleagă și să se adapteze într-o lume aflată mereu în mișcare, navigând printre provocările dislexiei sale într-un mediu școlar mai puțin înțelegător. Elian se simte prins într-o mare de litere care refuză să-i vorbească. 

Cu toate acestea, atunci când se deschide în fața specialiștilor, începe să-și construiască propria hartă a lumii, o hartă conceptuală care îi dezvăluie căile și posibilitățile ascunse ale propriei sale minți. Prin această hartă, Elian învață să facă asocieri care îi transformă modul de a percepe textele și de a vedea dincolo de litere, deschizându-i noi orizonturi, care il fac sa înțeleagă că puterea în acceptarea sinelui și înțelepciunea pot veni din cele mai neașteptate locuri, iar diferențele noastre sunt ceea ce ne fac cu adevărat unici și speciali.

„Harta lui Elian”, în regia Nicoletei Lefter, este un spectacol vibrant și plin de emoție care îmbină tehnologia cu umanitatea, evidențiind importanța empatiei comunității în depășirea obstacolelor personale. 

Data premierei: 11 mai 2024 

Alte sugestii

Examen
Circul lui Buffalo Bill
Povești la gura sobei - Hansel și Gretel
Povestea boabelor de diamant
Petrecerea Denisei