Online/offline – comedia pandemică - atelier cu Robert Bălan

Online/offline – comedia pandemică - atelier cu Robert Bălan


Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează în perioada 8 – 13 decembrie un atelier de teatru pentru adolescenți, coordonat de regizorul Robert Bălan. Aceștia vor fi provocați să își structureze ideile pentru a le pune în scenă sub forma unui performance cu titlul „online/offline – comedia pandemică”. 
 
Organizat în cadrul proiectului „Sibiu Plays!”, atelierul deschide o poartă culturală elevilor de liceu pentru o mai bună înțelegere a artei teatrale și a cooperării între tineri, oferind un canal de exprimare liberă într-un mod artistic și distractiv, promovând educarea prin participare.  Numărul de participanți la atelier este limitat la 10, iar sesiunea este deschisă exclusiv elevilor de liceu. Înscrierea este gratuită, în limita locurilor disponibile, după regula „primul venit, primul servit”. Având în vedere structura modulară a proiectului, participarea la toate cele șase sesiuni este esențială. Înscrierile se fac exclusiv prin e-mail la proiecte(@)teatrulgong.ro, vă rugăm specificați numele, vârsta și liceul. Programul pe zile va fi stabilit în funcție de organizarea grupului. 
 
Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. 
 
Robert Bălan este, la bază, regizor de teatru. Dar activează în multe alte zone: este performer, jurnalist cultural, manager pentru propriile proiecte, uneori scriitor sau coordonator de volume colective și altele. În 2021 a primit un premiu UNITER („cel mai bun spectacol radiofonic”) pentru, culmea, un podcast. La Teatrul Gong a făcut două spectacole, unul pentru copii „Prințesele spion” și unul pentru adolescenți „#projectfood”.
 
Izolare. Distanțare. Reguli. Măști. Online. Offline. Noi reguli. Dezinfectant. Carantină. Online. Offline. Rată de infectare. ATI. Vaccin. Nu mai sunt valabile regulile de la prânz. Haos. Zoom. Messenger. Classroom. WhatsApp. TikTok. Băi, da' azi pân' la ce oră sunt deschise magazinele? Online. Online. Online. Certificat verde. Declarație. Offline.
 
„Da, da, a fost (și este) nasol. Dar să nu ziceți că n-a fost și amuzant? 
D-asta zic, hai să vedem și partea comică… Vă zic eu că iese o comedie tare… Și nu, nu negăm partea deloc plăcută. Dar cred că fiecare dintre noi are cel puțin o poveste legată de perioada asta, care dacă nu e comică, e, cel puțin, absurdă.
Propun să ne jucăm un pic cu poveștile astea, cu exerciții de improvizație, cu texte (ale noastre și ale altora), cu noile mișcări ale corpului învățate în ultimii doi ani. Vom face exerciții de scris, exerciții teatrale și altele. Iar la final le arătăm și altora cât de amuzantă e pandemia!”, a declarat Robert Bălan. 
 

Alte sugestii

Ateliere de teatru, coordonate de Ana Mujat
Cartierul #3. Jocuri fără joacă | CASTING CALL
Teatrul „Gong” Sibiu este nominalizat pentru prima dată în istorie la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER)
Fii parte din poveste!
𝐂𝐚𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠 la #TeatrulGongSibiu