Circul lui Buffalo Bill

Circul lui Buffalo Bill


spectacol recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani
CIRCUL LUI BUFFALO BILL 
de Éva Lábadi Megyes, cu fragmente din Buffalo Bill de Radu Stanca; Regia: ÉVA LÁBADI MEGYES; Scenografia: DIÓ ZOLTÁN; Grafică păpuși: JUDIT KOMLÓDI; Muzica: CÁRI TIBOR; Jonglerie: CORINA RAJA; Cercetare și colectare material: LUCA MATEI; În distribuție: JENO MAJOR, CLAUDIA STÜHLER, ANGELA PÁSKUY, ADRIAN PROHASKA și LUCIA BARBU.
durata: 50 min.

William Frederick Cody, născut și crescut la o fermă din statul Iowa (S.U.A.), a învățat de mic să călărească, fiind un copil curajos, mereu în căutare de noi aventuri. 
William a devenit cunoscut în întreaga lume drept Buffalo Bill și a fondat „Buffalo Bill's Wild West”, un spectacol itinerant, care combina demonstrații de vânătoare, reconstituiri ale sălbăticiei vestului, cascadorii și prezentări ale culturii amerindiene.
Despre spectacolul său, în care erau implicați peste 800 de persoane, precum și despre venirea acestuia la Sibiu, în 13 iulie 1906, aflăm în spectacolul dedicat amintirii lui Buffalo Bill.
„Circul lui Buffalo Bill”, în regia Évei Lábadi Megyes, este un spectacol interactiv care ne prezintă aventurile lui Buffalo Bill la Sibiu, precum și legenda Marelui Canion și a bizonilor din Vestul Sălbatic. 
Jonglerii, acrobații neașteptate, și, desigur, numărul preferat al lui Buffalo Bill – îmblânzirea de cai, toate acestea sunt prezentate în cortul de circ recreat de scenograful Dió Zoltán. Decorurile ingenioase sunt acompaniate de muzica originală a lui Cári Tibor, care ne va purta în atmosfera Vestului Sălbatic alături de actorii teatrului antrenați în numerele de jonglerie de Corina Raja. 

data premierei: 20 ianuarie 2024


Alte sugestii

Harta lui ELIAN
Examen
Povești la gura sobei - Hansel și Gretel
Povestea boabelor de diamant
Petrecerea Denisei